Namai ten – kur širdis!

Įvertinkite naujieną
0 / 5

Your page rank:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Europos ekonominės erdvės bei Norvegijos finansuojamame projekte dalyvauja BĮ „Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centras“, Labdaros ir paramos fondas (LPF) „Dvasinės pagalbos jaunimui centras“ bei LPF „Dienvidis“ vaikų dienos centras. Vykdomu projektu „Kompleksinė pagalba Klaipėdos miesto socialinės grupės vaikams ir jaunimui“ yra siekiama padidinti rizikos grupės vaikų ir jaunimo gerovę. 

LPF „Dienvidis“ vaikų dienos centras nėra tik namai, kur susirenka vaikai iš socialinės rizikos šeimų, tai jaukumas, ramybė ir žinojimas, kad esi saugus. „Tokie ir galime jaustis dėl Europos ekonominės erdvės bei Norvegijos finansuojamo projekto, kurio dėka galėjome atsinaujinti dienos centre esantį šiltnamį, kur vaikai, padedant socialiniams darbuotojams, mokinasi įvairių darbinių įgūdžių, kaip ir kada sodinti daržoves, kaip jas prižiūrėti, kada laistyti. Tai vaikus skatina rūpintis ir jaustis atsakingais, bei moko kantrumo.“ – pasakojo LPF „Dienvidis“ direktorė Jurgita Kulevičienė.

vaiku-dienos-centras-dienvidis-57a43ed9f28d2

Taip pat baigiamas įgyvendinti vaikų laisvalaikio erdvių įkūrimas, kurių tikslas teikti didesnę socialinių paslaugų įvairovę, didinti socialinės rizikos grupės vaikų ir jaunimo gerovę, užimtumą bei gyvenimo kokybę. Projekto dėka dienos centre vaikai galės naudotis centro sukurta materialine baze (suremontuotomis laisvalaikio erdvei skirtomis patalpomis, sporto sale bei nauja įranga).

vaiku-dienos-centras-dienvidis-57a43ecab9647

Šio projekto dėka vaikų dienos centre ,,Dienvidis“ atsirado treniruoklių aikštelė, kur dienos centro vaikai gali džiaugtis judria vaikyste ir daug daugiau laiko praleisti gryname ore. Vaikų dienos centro vienas iš pagrindinių tikslų sukurti vaikui sveiką ir saugią aplinką. Sukuriami užsiėmimai, susiję su sveikatos ir sportinių įgūdžių ugdymu, organizavimu, todėl dažnai dienos centro sporto aikštelėje, vyksta įvairios varžybos skirtos vaikams. Savo džiaugsmais ir rūpesčiais „Dienvidžio“ vaikai dalinasi su psichologe naujai įkurtame psichologo kambaryje, kuriame gausu žaislų, saugi ir jauki erdvė, patogūs krėslai ir šiltos grindys.

vaiku-dienos-centras-dienvidis-57a43ec032ebe

BĮ „Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centras“ taip pat gali pasidžiaugti atnaujinta krepšinio aikštele, kurioje vos saulutei nusišypsojus iki vėlyvo vakaro netyla kamuolio bumpsėjimas.

vaiku-dienos-centras-dienvidis-57a43ee7d2c12

„Jaukumas, ramybė ir saugumas, tai mylimi ir svarbūs daiktai, vaikiški piešiniai ant sienos, gėlės ant palangės, židinys, nuostabus pyrago kvapas prasiskverbęs į kiekvieną dienos centro kampelį, tai patogumas ir tobulėjimas, o tobulėti galime dėka Norvegijos finansuojamo projekto ,, Kompleksinė pagalba Klaipėdos miesto socialinės grupės vaikams ir jaunimui.“ – dalinosi gerais įspūdžiais LPF „Dienvidis“ direktorė Jurgita Kulevičienė.