Klaipėdos vaikų dienos centrai jau gali džiaugtis pasiektais rezultatais teikiant ankstyvojo profesinio mokymosi paslaugas moksleiviams bei jaunuoliams (nuo 14 iki 29 metų).

Įvertinkite naujieną
0 / 5

Your page rank:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Desktop1-001

Europos ekonominės erdvės bei Norvegijos finansuojamame projekte dalyvauja BĮ Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centras, Labdaros ir paramos fondas (LPF) „Dvasinės pagalbos jaunimui centras“ bei LPF „Dienvidis“ vaikų dienos centras. Vykdomu projektu yra siekiama padidinti rizikos grupės vaikų ir jaunimo gerovę. Darbe su socialinės rizikos grupės vaikais ir jaunimu pastebėta menka motyvacija mokymuisi bei ateities profesijos pasirinkimu. Ankstyvasis profesinis ugdymas pozityvi alternatyva tiksliniam vaikų ir jaunuolių ugdymuisi, todėl tikslingai buvo pradėtos vykdyti profesinės veiklos: siuvimas, raštvedyba, sodininkystės kursai, fotografija ir filmavimas, floristikos kursai, staliavimas bei savęs pažinimo kursai.

Kursuose mokomasi pradinių siuvimo ypatybių ir drabužių taisymo gudrybių. Mokymų vietoje yra galimybė naudotis projekto lėšomis įsigytomis siuvimo mašinomis, bei lyginimo priemonėmis, staliavimo kursuose mokomasi pažinti medžio galimybes, gaminti medienos ruošinius. Mylintiems margasplaves gėles, įvairius žaliuojančius augalus ir kitas gamtos dovanas turėjo galimybę dalyvauti floristikos užsiėmimuose, o noritiems susipažinti su sodo menu, bei sužinoti ko reikia gražios ir jaukios aplinkos sukūrimui jaunuoliai buvo kviečiami registruotis į botanikos kursus. Mėgstantiems fotografuoti ir norintiems išmokti filmuoti atsiveria galimybė lankyti profesionalaus fotografo vedamus kursus, o norint sėkmės įnešti į kasdieninį gyvenimą būtina pirmiausia pažinti save, todėl jaunuoliai mielai registravosi ir dalyvavo savęs pažinimo ir raštvedybos kursuose.

Sėkmingai veikiantys ankstyvojo ugdymo kursai skatina motyvaciją veikti, kurti, mokytis, bei planuoti būsimai karjerai svarbius gebėjimus. Sėkmingas ankstyvasis ugdymas jau nuo mažų dienų skatina vaikų ir jaunuolių pasitikėjimą savimi.

eea-5732e9fc9156b